Det tar aldrig stop?

Känner du att trots att du har gått ned i vikt så känner du dig precis som när du startade? Känns det som att du aldrig kommer att duga eller se bra ut trots att all överflödig vikt är borta eller håller på att försvinna?
 
Vet du? Du är inte ensam! Det är super vanligt att känna så, speciellt om man har varit överviktig under en längre tid. Det är absolut inget konstigt att känna så, men visst ska man göra allt för att slippa känna så!
Jag har absolut inte gått ned tillräckligt för att inte se överviktig ut, men jag har ändå tagit mig till en plats där jag kan vara säker med mig själv och känna att jag duger som jag är.
 
Slut dig inte från världen, spendera tid och umgås med människor. Jag vet att om jag skulle vara hemma och inte träffa någon på typ en vecka skulle jag må super dåligt och känna att jag suger. Tro inte att jag menar att man alltid ska vara omgiven av människor för att må bra för så är inte fallet. Förr när jag vägde ännu mer så slöt jag mig från mina vänner och sa att jag inte kunde och kom på ursäkter för att jag var så osäker och otrygg i mig själv.
När man spenderar tid med andra människor så mår man bättre, nu ska det inte vara människor som trycker ned än såklart för sånna ska man kasta i soporna!
 
Gör saker du känner dig lite osäker med så kommer det kännas mycket bättre efter! Fråga personen du tycker om att hitta på nått! Vad är det du väntar på? Rätt tajming? Det kommer aldrig att existera någon rätt tajming så gör det på en gång.
 
Förstå att du är så jäkla bra och att det finns ingen som dig. Bara en version, DU.
Varför känner man sig då som skit och att man fortfarande är överviktig fast man har gått ned massor? Jo antagligen för att under tiden som överviktig strömmade det massa negativa tanker om sig själv och sitt liv. Ingen tycker om mig, jag är så jäkla ful, jag kommer alltid vara tjock, ingen tycker om en överviktig person etc.
Jag har varit där och jag har sånna dagar fortfarande men inte alls lika ofta för att jag tillåter mig själv att vara lycklig och jag har insett att mitt liv är inte så pjåkigt. Jag har en underbar familj, ett jobb och bara ett år kvar i skolan, varför ska jag då gå runt och tycka synd om mig själv för att jag har lite extra fläsk på kroppen än alla andra? Det finns ingen poäng i att ogilla sig själv. Den personen som du alltid kommer att kunna lita på och som alltid kommer att finnas där för dig är ju DU, varför ska du då tycka illa om dig själv? Vad vinner du på det? Man är så lycklig som man tillåter sig själv att vara, så nu vill jag att ni förstår att ni är perfekta precis som ni är, med eller utan extra kilon på kroppen.
 
Idag har jag kommit till en plats där jag är trygg i mig själv och det underlättar min viktnedgång enormt! Jag känner inte längre stressen att få av allt på en gång. Jag gör mina val med så mycket sunt förnuft jag kan. Trots mina många extra kilon så känner jag mig lättare än jag gjort på länge för att jag mår bra och jag tillåter mig själv att vara lycklig. På grund av detta kommer ni att få sig mig nå mitt mål här på bloggen!
 
/Alexandra♥

Kommentarer
Postat av: Erica

En riktigt bra text i en bra och inspirerande blogg. Jag har själv tagit steget att försöka gå ned i vikt och jag tror att jag precis som ni ska börja köra veckans utmaning eller någonting liknande.
Det skulle betyda mycket för mig om ni ville följa min resa så som jag följer eran, så kan vi ju försöka peppa varandra och kanske "sno" ett eller annat tips :)
Lycka till, kram!

Svar: Jag tänkte svara på den här fast den var på Alexandras blogginlägg. Jag ska absolut följa din resa, och jag verkligen uppskattar att du följer våran! :) Ska följa dina veckans utmaning, vi ska dock börja ha månadens utmaning istället eftersom det blir bättre om man vill skapa en vana :) Men veckans utmaning är också toppen!Lycka till själv och hör av dig om du har några frågor, eller blogg inlägg du vill se! :)
utmaningaccepterad.blogg.se

2012-08-11 @ 18:15:56
URL: http://resantillmalet.blogg.se/
Postat av: Erica

En riktigt bra text i en bra och inspirerande blogg. Jag har själv tagit steget att försöka gå ned i vikt och jag tror att jag precis som ni ska börja köra veckans utmaning eller någonting liknande.
Det skulle betyda mycket för mig om ni ville följa min resa så som jag följer eran, så kan vi ju försöka peppa varandra och kanske "sno" ett eller annat tips :)
Lycka till, kram!

2012-08-11 @ 18:15:57
URL: http://resantillmalet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0