Invääägning

Okej, man ska ju vara ärlig mot sig själv så då kan jag lika gärna vara det här för det finns ingen poäng i att luras..
 
Jag har gått upp.. Jag har redan skällt ut och hatat mig tillräckligt så nu lägger jag det bakom mig och går vidare.
Utmaningen den här veckan har gått bra och jag har tränat alla fyra gånger men jag har ätit fel och om man inte gör båda delarna rätt så är det inte så konstigt att jag inte går ned..
 
Hade precis pratat lite med storasyster och hon har givetvis gjort sitt magiska trick och fått mig att förstå att det är bara att hoppa på hästen igen och fortsätta och hålla huvudet högt!
Appropå min storasyster, super snälla om ni går in och kollar hennes blogg, varje människa kan lära sig nått av det kan jag lova :) www.perfectionist.blogg.se
Jag kan inte länka i bokstäver eller nått så ni får kopiera så länge tills jag lär mig, hehe.
 
Imorn kommer nästa utmaning ut så STAY TUNED!
 
/Alexandra♥

Weigh in Time!

Okej, egentligen var det ''weigh in time'' igår, men jag glömde såklart, smart som jag är. Jag borde verkligen börja skriva ner exakt vad jag väger varje vecka, så jag vet exakt hur mycket jag gått ner. Men jag är på samma vikt, fortfarande! ARGHHH!
Veckans utmaning har gått toppen för mig, har redan tränat fyra gånger den här veckan och jag har ätit bra, men det är så svårt för mig att gå ner i vikt, känns det som. Eftersom jag har runt 8 kilo mer att gå ner till min målvikt, vilket inte är så mycket, går det väldigt trögt. MEN jag har haft lite ''tjejproblem'' den här veckan, så det förklarar saken. Så jag tror att jag kommer att ha gått ner nästa vecka, hoppas på 1 kilo. Jag har en digitalvåg så jag kan se liksom 0,8 typ så jag ska börja skriva ner så jag kan berätta även om jag gått ner 0,7 kilon liksom! Det är ju en förlust. Så ja, jag kommer bli bättre på det här, jag lovar :)
Jag hoppas på en förlust nästa vecka istället, så att denna platå äntligen ger sig! Ha det bra!

// Mimmi

Take Care Of It

Här om dagen så kollade jag på ett videoklipp från YouTube och det var ShayCarls kanal Shayloss.
I slutet av klippet så sa han att vi får bara en kropp så ta hand om det.
Den senaste tiden har inte alls gott bra för mig vilket har dämpat mitt självförtroende enormt mycket, drygast av allt är att jag vet att allt sitter i huvudet. I alla fall så fick det mig att verkligen tänka efter, det är ju inte så att jag går runt och tror att jag får en till kropp (duuh), men det var verkligen så att jag aldrig tänkt på det tidigare.
 
Idag åt jag riktigt bra, inget skräp alls och jag måste säga att det gör verkligen att jag mår skit bra! Bara känslan av att veta att idag har jag gjort bra val och jag har inget jag behöver ångra! Om jag ska vara ärlig så var jag jätte nära på att äta något som jag inte borde men jag sa verkligen till mig själv att jag inte behöver det och jag lyssnade för en gångs skull på mig själv.
 
Jag vet att när jag äter bra och tränar så mår jag en miljon gånger bättre, så varför väljer vi då alla dessa dumma val som bara är till förlust i slutendan? Vi har ju så mycket makt, men vi måste se till att använda den rätt!
Självklart gör jag misstag, det är inte så att jag har den här bloggen för att måla en bild av att jag är perfekt på min resa till ett hälsosammare liv för det är jag verkligen inte!
 
Något jag tycker att man ska tänka på när man går ned i vikt är att man aldrig någonsin ska förbjuda sig själv från något för det är inte bra för psyket, utan man ska försöka göra dom rätta valen i alla lägen.
Jag har prövat att förbjuda mig från saker men det slutar oftast med att jag gör det som var förbjudet och det ledde till en massa ångest och det i sin tur ledde till andra negativa saker.
 
Idag när jag var på ett möte så sa en till mig att jag ser oförskämt pigg ut och det gjorde mig så himla glad! Det bevisar verkligen att jag är på rätt spår och i rätt riktning.
 
Lägger upp ett inlägg om mina delmål imorn så glöm inte att kika in!
 
/Alexandra♥

Sorry

Jag hade värsta planerna idag och jag skulle skriva massa inlägg och spara till senare men tyvärr så kunde jag inte sova inatt så jag har varit vaken ett jäkla bra tag nu och jag känner mig som en zombie och jag kommer därför bara med detta halvsjaskiga inlägget. Vill inget annat än att sova just nu men gör jag det vid den här tiden så kommer jag inte att kunna sova ikväll och imorn måste jag upp tidigt och dagen efter det ska jag jobba..
Hemskt ledsen att det blev så här, men vi hörs imorn!

/Alexandra ♥

This or that tag-Mimmi

Makeup:
Rouge eller bronzer?
Definitivt rouge! Bronzer ser nästan aldrig naturligt ut på mig, men jag gillar det som en contour på käkbenet, men jag tar rouge framför det. Rogue använder jag mer, och ser mer naturligt ut på mig. Det får en att se mycket piggare och levande ut. 

Läppglans eller läppstift?
Jag använder nästan aldrig läppprodukter, men om jag måste välja tar jag läppstift. Läppglans är så kladdigt, och ens hår kan fastna i det. Usch!

Eyeliner eller mascara?
Jag älskar eyeliner, men jag måste ta mascara. Jag ser död ut utan mascara. 

Foundation eller concealer?
Jag använder oftast concealer, och känner att det hjälper mig mest. Har inte hittat min älsklings foundation än, så måste säga concealer. Det täcker bättre och man kan fokusera det på områdena man behöver det mest. Som Alexandra, älskar jag Mac Studio Finish, det är min favorit concealer, men gillar även Mac Pro Longwear concealer väldigt mycket.


Neutral eller färgad ögonskugga?
Absolut neutral! Det är de enda ögonskuggorna jag använder. Det enda färgglada jag gör ibland är att ta en färgglad ögonskugga alldeles under mitt öga, som en eyeliner. Ska göra en tutorial på threeshopaholics, på hur jag gör det nån gång i veckan ;) Men jag säger neutrala. 

Pressade eller lösa ögonskuggor?
Ingen fråga om det, pressade. Lösa är så krångliga. 

Borstar eller svampar?
Den här frågan borde inte ens vara med, haha. BORSTAR!

Naglar:
OPI eller China Glaze?
Tror jag måste säga China Glaze ;o Jag har älskat OPI, men jag har insett att jag gillar China Glazes färger mycket mer, och deras kollektioner. Hållbarheten är också bra på de flesta av deras nagellack, och oftast bättre än OPI:s. Vissa av OPI:s nagellack har fantastisk hållbarhet, men vissa har jättedålig. China Glaze har ofast bra hållbarhet, och ibland jättebra! Så jag säger China Glaze, till stor del pågrund av deras glitter nagellack också. Ruby Pumps t.e.x är extremt fin! Men jag gillar fortfarande OPI, missförstå mig inte ;)
Tvärt emot Alexandra och min syster Frida, gillar jag inte Essie nagellack. I alla fall inte de jag prövat, men jag har några jag köpt men inte prövat så kanske ändrar min åsikt efter att ha prövat de. 


Långa eller korta?
Jag föredrar långa naglar, men jag har svårt att växa ut mina naglar. Också försöker jag hålla de korta pågrund av mina linser, så de inte går sönder :/

Akryl/Gel eller naturliga?
Jag har tyvärr aldrig prövat akryl eller gel naglar, så det får bli naturliga. Kanske ändrar min åsikt när jag prövat, men de är väl ganska dyra att skaffa?

Starka eller mörka färger?
Svårt, gillar båda men nu till sommaren måste jag säga starka. 

Blomma?
Dekorerar inte mina naglar, så nej. 

Kropp:
Parfym eller bodysplash?
Parfym. Gillar inte bodysplash. 


Bodylotion eller bodybutter?
Jag ÄLSKAR The Body Shops Body Butter, så jag måste säga body butters. 


Bodywash eller tvål?
Definitivt body wash. Hatar tvål, det gör min kropp supertorr. 

Lush eller andra märken?
Jag använder tyvärr inte Lush längre eftersom affären har stängt i min stad :/ Älskar Lush, men tar hellre andra märken än bara Lush. Speciellt eftersom jag inte prövat så många och att jag älskar The Body Shops produkter. 

Fashion:
Jeans eller mjukisbrallor?
Jeans absolut! Om jag skulle svarat innan jag gick ner i vikt, hade jag sagt mjukisbrallor, för att jag alltid ville dölja mig själv. Men nu säger jag asbolut jeans!

Långärmad eller kortärmad?
Kortärmad, speciellt nu till sommaren. 

Klänningar eller kjolar?
Klänningar definitivt, hatar kjolar.

Ränder eller rutor?
Måste nog säga rutor, för ränder gör väl så att man ser större ut?

Flipflop eller sandaler?
Sandaler, flipflops gör illa mina fötter :/

Sjalar eller hattar?
Sjalar, har aldrig på mig hattar. 

Små eller hängande örhängen?
Små till varje dag, så måste säga små.

Halsband eller armband?
Måste nog säga armband, för jag måste alltid kolla så att mitt halsband ligger åt rätt håll, vilket blir irriterande. Har nästan aldrig smycken på mig, dock. 

Platta eller klackar?
Platta. Specifikt mina converse. Kan ej gå i klackar, haha. 

Cowboyboots eller häststövlar?
Cowboyboots, om jag måste välja men helst inget av de. 

Jacka eller hoodie?
Jacka, tycker hoodies tynger ner en för mycket, haha. 

Hår:
Lockigt eller rakt?
Jag älskar att ha lockigt hår. 


Bulle eller hästsvans?
Jag kan aldrig få till en perfekt hästsvans! Men om jag tar på utseendet tar jag hästsvans, så jag får ta det. Jag måste lägga extra tid på det, men det ser bättre ut. 
 
Hårnålar eller hårspännen med grejer på?
Hårnålar. Såna där hårspännen gör så att det ser ut som om jag är åtta. 

Hårspray eller hårgelé?
Självklart hårspray. 

Långt eller kort hår?
Långt. 

Ljust eller mörkt?
Den här var svårt... Eftersom jag försöker spara ut min naturliga hårfärg, och den är mörk så vet jag inte... Men jag får nog säga ljust, tycker jag passar bäst i det. Kommer nog gå tillbaka till det, efter jag har sett vad min naurliga hårfärg är, haha. Det är därför jag försöker spara ut min naturliga hårfärg, för att veta hur den ser ut ;)

Sidbena eller hellugg?
Jag tycker att jag passar bäst i hellugg, men jag gillar också hur jag ser ut i snedlugg. Och hellugg är det så mycket arbete med, man måste klippa typ hela tiden. Så jag säger sidbena. 

Uppsatt eller utsläppt?
Utsläppt. 

Random:
Regn eller solsken?
Solsken, men jag tycker det är mysigt med regn om man sitter inne och hör regnet utanför. Men solsken, i alla fall nu när det är sommar!

Sommar eller vinter?
Sommar. 

Vår eller höst?
Höst! Höst är min favorit årstid. 

Choklad eller lakrits?
Choklas! Gillar verkligen inte lakrits. 

Stockholm eller Göteborg?
Jag gillar Stockholm, och efter jag aldrig har varit i Göteborg ( iaf inte vad jag kan komma ihåg) så säger jag Stockholm. Det finns mer möjligheter där. 
 
Det var det! Har ni några andra förslag på taggar eller bara andra inlägg vi borde göra, skriv det nedanför! Ni kan också mejla mig på [email protected] :)

This or that tag-Alexandra

Dags för en TAG så att ni kan lära känna oss bättre! :D
 
Makeup:
Rouge eller bronzer?
Rouge alla gånger! Jag tycker för mesta dels att det är svårt att få bronzer att se naturligt ut.
 
Läppglans eller läppstift?
Läppstift alla gånger! Det håller längre och ser bättre ut i nästan alla lägen och har mycket bättre pigmentering.
 
Eyliner eller mascara?
Om jag ska vara ärlig tycker jag att denna fråga är dum! Klart som fan att jag väljer mascara! Hehe.
 
Foundation eller concealer?
Måste nog säga foundation men jag älskar min studio finish concealer från MAC..
 
Neutral eller färgad ögonskugga?
Jag måste nog säga färgad för att jag älskar att experimentera med ögonskuggor.
 
Pressade eller lösa ögonskuggor?
Pressade såklart, lösa är ju bara jobbiga.. :P
 
Borstar eller svampar?
Äää, BORSTAR!!!!!!!!
 
Naglar:
OPI eller China Glaze?
Har aldrig prövar China Glaze och jag tycker bättre om Essie. Men det får väl bli OPI, haha.
 
Långa eller korta?
Tycker om långa bättre men mina naglar är korta just nu för att jag precis skaffat linser ;)
 
Akryl/Gel eller naturliga?
Åååå vad svårt! Måste nog säga naturliga för att jag tycker om att byta färg ofta.
 
Starka eller mörka färger?
Hands down starka!
 
Blomma?
Brukar aldrig dekorera mina naglar så nej.
 
Kropp:
Parfym eller bodysplash?
Parfym för att jag hittar aldrig bodysplashar som jag tycker om.
 
Bodylotion eller bodybutter?
Bodylotion för att jag har aldrig prövat bodybutter.
 
Bodywash eller tvål?
Ibland förstår jag inte skillnaden men om dom menar tvål som i ickeflytande så blir det bodywash.
 
Lush eller andra märken?
Andra märken för att Lush produkter luktar inte alltid gott som alla säger.
 
Fashion:
Jeans eller mjukisbrallor?
Jeans all the way!
 
Långärmad eller korärmad?
Halvärmad?..
 
Klänningar eller kjolar?
Klänningar för att jag passar inte i kjolar.
 
Ränder eller rutor?
Rutor.
 
Flipflop eller sandaler?
Om dom menar fula mormor sandaler så säger jag flipflop och om dom inte gör det, tvärt om.
 
Sjalar eller hattar?
Hattar :)
 
Små eller hängande örhängen?
Jag kan inte svara på denna för att jag kan inte ha oäkta örhängen och det finns inga snygga äkta som jag har råd med som hänger.
 
Halsband eller armband?
Armband.
 
Platta eller klackar?
Klackar men jag kan inte gå i dom :P
 
Cowboyboots eller häststövlar?
INGA!!!!!!
 
Jacka eller hoodie?
Hoodie.
 
Hår:
Lockigt eller rakt?
Tycker bättre om lockigt men min ansiktsform passar bättre i rakt.
 
Bulle eller hästsvans?
Om det är en snygg stylad bulle så bulle men om det är slarvig tycker jag att hästsvans ser bättre ut men det är skönast att sätta upp håret i en slarvig bulle.
 
Hårnålar eller hårspännen med grejer på?
Hårnålar.
 
Hårspray eller hårgelé?
Måste jag en svara? Hårspray såklart!!!!
 
Långt eller kort hår?
Långt på mig själv för att jag passar inte i kort hår och det fick jag veta den hårda vägen..
 
Ljust eller mörkt?
Tycker bättre om mörkt men det passar jag inte heller i och det fick jag ju veta den ännu hårdare vägen..
 
Sidbena eller hellugg?
Sidbena passar bäst på mig.
 
Uppsatt eller utsläppt?
Utsläppt.
 
Random:
Regn eller solsken?
Oftast så älskar jag regn men nu får det fan vara nog för jag vill ha sol!
 
Sommar eller vinter?
SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Vår eller höst?
Vår för att jag fyller år då :D
 
Choklad eller lakrits?
Lakrits!!! Men det måste vara saltlakrits.
 
Stockholm eller Göteborg?
Jag måste nog säga Göteborg trots att jag inte bor där, människorna är så underbart trevliga och härliga där nere!
 
Sååå, nu är den låååånga tag:n över och jag hoppas att ni gillar och skicka gärna ett mejl med dina svar till [email protected] och skriv This or That i ämnesraden!
 
/Alexandra♥
 
 

Yummy!

Efter att man har tränat så ska man inte stoppa i sig en full måltid. Nu tränade jag precis innan lunch och jag kom och tänka på just det, så jag valde att äta något lättare men som jag ändå kan hålla mig på ett tag!
Keso blandat med kanel och fiji äpplen! MUMS!!!
Det är så sjukt gptt och inte för mycket heller. Jag skulle rekommendera mini keso istället för naturell men nu hade vi ingenting annat än naturell så jag tog lite mindre bara så att jag inte får i mig för mycket kalorier på en gång. :)
 
/Alexandra♥

Mål!

Hej! Idag tänkte jag prata om mina delmål och hur viktigt det är att ha delmål. 
 
Mina delmål

Springa/jogga 5 km på bra tid. 
Träna regelbundet minst 3 gånger/vecka. 
Få bättre självkänsla och att tro på mig själv. 
Nå min målvikt, alltså gå ner ungefär 8 kilo mer. 
Bli starkare, främst i ben och armar. 
Ni vet såna där jätte vältränade vader? Såna vill jag ha ^^
Ha jätte vältränade armar. Inte extremt, men ni vet så man ser att någon är stark. Menar inte såna här jättestora armar vissa har, utan ganska små men vältränade. 
Simma mer, och kunna simma fortare. 
 
 
 
Om jag kommer på något annat mål jag har, skriver jag upp det här. 
Varje gång jag uppnår nåt av de här målen, kommer jag att skriva det här. Anledningen till att jag ville skriva mina delmål här är för att jag inte ska glömma de. Att veta att jag alltid kan gå tillbaka hit och se mina delmål och riktigt stora mål. 
 
Nu till varför det är viktigt att ha delmål. Jag tycker att det är jätteviktigt, eftersom man måste fira de små vinsterna. Det behöver inte vara att äta något onyttigt, utan det kan vara att köpa något till sig själv, åka på spa, m.m. Det var liksom vara vad som helst. Rekommenderar att göra så här som jag gjort, skriv upp era delmål och pricka av de när de är avklarade! :)
Jag ska försöka hitta en bild på hur jag såg ut innan förra sommaren, alltså innan jag gick ner i vikt. Jag har raderat de flesta, för att jag inte klarar av att se mig själv sådär igen, men jag ska försöka hitta någon. Det var en hemsk period i mitt liv, där jag bara existerade. Jag levde inte, jag bara fanns. Jag har tagit kontrollen över mitt liv nu och jag vet att jag kan göra vad jag än vill! Jag måste bara tro på det. Du kan också. Res dig bara upp och ta kontrollen över ditt liv. Du kommer inte att ångra dig, det lovar jag. 
// Mimmi
 

Veckans Utmaning #1

Heej allihopa!
Nu drar vi igång Veckans Utmaning här på bloggen! Vi kan ju inte heta utmaning accepterad om vi inte har några utmaningar heller? Precis, och eftersom att vi driver en hälso/skönhetsblogg så kommer det att vara hälsorelaterade övningar för att vi ska kunna komma i form på bästa möjliga sätt.

Denna vecka är utmaningen att träna 4 gånger, det verkar kanske inte så mycket men med tanke på att vi inte rör oss så hiskligt mycket så är det en förändring och tanken är att vi ska fortsätta med 4 gånger i veckan efter det så det är inte så att vi går och blir soffpotatisar!
 
Varje söndag kommer alltså en ny utmaning ut här på bloggen och ni får jätte gärna vara med oss och ta an er utmaningarna ni också! Vi vill jätte gärna att ni hör av er och berättar hur det har gått så mejla in till [email protected]
Sedan kommer vi givetvis att i slutet av varje vecka skriva hur det har gått för oss.
 
/Alexandra och Mimmi♥

Mini Update

Måste bara berätta att nu när jag städat mitt rum så mår jag en triljard gånger bättre och jag känner att jag kan tänka klart! :)
Jag till och med damsög och torkade rent överallt.
Nu när jag har tagit mig ann detta så ska jag göra mitt bästa för att hålla mitt rum rent så att jag kan träna häcken av mig! :)

/Alexandra♥

Design

Så här är eran nya design! om ni har några önskemål om bloglovin,design eller annat så fråga mig! Besök gärna min blogg, Mellonis.blogg.se Tjarååå!!
 

Taaaack så himla mycket Jonna!!! :D

Min favorit!


Garnier Exfoliating gel wash

Jag har inget negativt att säga om denna produkt,
den luktar gott, den gör jobbet och man kan använda den ganska ofta (jag kan det i alla fall).
Jag brukar blanda denna med min cleanser från clinique ibland och då ger den resultat vill jag säga!

Enda dåliga jag har att säga om den är att den inte passar alla hudtyper! Om du har torr och känslig hy ska du inte använda denna för att den stramar ansiktet ganska mycket och torkar ut blemmor osv. och om du har torr hy ska du gärna använda något så milt som möjligt för att inte torka ut hyn ännu mer.

Jag har oljig/fet hy och jag får väldigt lätt finnar och pormaskar (det låter inte fräscht) och jag har dessutom vid tillfällen (oftast vintern) känslig hy. Men om du känner igen dig i min hudtyp så tycker jag att du ska pröva denna! Den ligger runt 40-50 kr så det är ett rent kap för vad denna produkt är kapabel till!

/Alexandra♥

Be Clean

Känner du att du aldrig kan få något gjort?"Jag börjar på måndag" är en mening du använder för ofta?
Allting är kaos?
 
Jag vet att när jag känner så är det oftast pga att min miljö runt omkring mig ser ut som ett bombnedslag. Så vad gör man? Jo, man städar såklart! När jag inte mår bra brukar det liggar kläder och andra prylar utspritt i hela mitt rum. Sminket ligger i små högar på skrivbordet, rena kläder ligger i en hög och väntar på att bli invikta i byrån och om jag går i skolan så skjuter jag upp på läxor och annat som jag måste plugga till och det gör att mina betyg påverkas såklart. Allt detta är inte bra och det kan räcka med att städa rummet så känns hela själen rensad!

MEN! Att städa upp behöver inte betyda att man ska plocka undan och dra fram damsugaren! Det kan lika gärna vara så att man behöver granska sitt privatliv och kolla upp om alla ens vänner är "äkta" eller om det finns människor i ens liv som inte gör annat än att försköka trycka ned en. Då får man helt enkelt sopa bort den personen ur ens liv och fokusera på viktigare saker!
 
Min mamma tjatar alltid på mig att jag ska städa mitt rum, tidigare har jag inte lyssnat men det är nog dags att jag gör det för att jag vet hur mycket jag vinner på att städa mitt rum och hålla allt organiserat (så mycket jag kan).
Hoppas att detta hjälpte dig och att du tar fram damsugaren efter du läst detta för att det kommer att göra skillnad det kan jag lova! :)
 
/Alexandra♥
 

Motvind..

Cyklade till jobbet idag och jag bor ute i skogen vilket gör att jag har långt till allt. Fram och tillbaka resulterar till 2 mil, vilket inte är så himla mycket men när man kommer på att det är motvind på vägen hem så är det inte lika kul längre.
USCH säger jag bara!!
Det brukar inte vara så himla ansträngande men när jag kom hem idag så var jag SVETTIG! För att inte glömma så var jag super anfådd.. Lite pinsamt faktiskt :P Men då vet jag ju att fläsket kommer att komma bort fortare :D

/Alexandra♥

Mimmi- Träning of the day!

Hello! Tänkte dela med mig av min träning för dagen! Först gjorde jag min träningsapp som heter Daily Cardio Workout, finns för iPhones iaf resten vet jag inte riktigt. Jag gjorde 10 minuters varianten, vilket är den högsta tiden. Appen är gratis, men det finns en extra version som kostar 7 kronor tror jag. Men jag kör på den som är gratis ^^
Sedan gjorde jag hundra step ups steg på en bräda eller vad man ska kalla de.
Sedan boxade och sparkade jag på en boxnings säck. Jag vet inte riktigt hur lång tid jag tränade, men skulle gissa på runt 30 minuter. Det var en bra träning, och jag gjorde det hemma! Det är lätt och bra att träna hemma, bara man bestämt vad man ska göra och håller det :) Det här blev ett kort inlägg, men ville berätta för er vad jag hade tränat idag. Får se om det blir mer träning senare idag.
 
// Mimmi

Mimmi- Face of the day!

Det här sminket hade jag när jag åkte ner på stan och köpte present till min syster som fyller arton! Jag har varit ute i solen när dessa blivit tagna, så sminket är inte lika fint som det var innan, glömde att ta kort då ^^
Jag har ingen foundation eller concealer bara lite puder som inte ger nån täckning, tog det bara för att inte bli så oljig i ansiktet.
Produkter
 
Ansikte
 
Pupa Skin Touch Powder (köpt i Italien)
 
Ögon
 
En varm brun ögonskugga från en Viva La Diva palett i min crease
Rosa tonad vit skugga från min True Gold palett på ögonlocket, brynbenet och inre hörnet (finns på Ö&B fortfarande, hoppas jag)
Vit eyeliner på vattenlinjen från någon hemsida (försöker bara använda upp, vilket vin eyeliner som helst blir bra)
Lumene Eye Glamouriser Mascara (köpt på Rusta för typ 40 kronor, kommer med en flytande eyeliner, verkligen jättebra köp!)
Maybline One by One mascara (Maybeline testar på djur, rekommenderas inte)
 
Läppar
 
Har bara EOS läppbalsam på mig.
 
Som Alexandra skrev, jag vet att vissa av dessa produkter testar på djur, t.e.x Maybeline. Är ganska säker på att varken Viva La Diva eller Lumene testar på djur, men är inte 100 % säker. Kommer nog göra ett inlägg om detta senare. Men jag har köpt dessa produkter när jag inte visste att de testade på djur, och kommer använda upp de, men inte köpa om och uppmuntrar alla till att inte köpa produkter som är testade på djur. Sök bara på bilder på Google ''animal testing'' så kommer ni aldrig vilja köpa från något företag som testar på djur någonsin igen.
// Mimmi
 
 
 

Snow white and the huntsman

Ikväll ska jag se ↑ på bio och jag är så sjukt exalterad!!! :D
Tänkte att jag slänger in en bild på vad jag har på mina ögon ;)



Tråkigt nog har jag så pass intryckta ögon att man inte ser alltihop när jag öppnar mina ögon, hehe. Men på bilden under så lägger mina fransar en skugga över locket så det är inte så illa som det ser ut, haha.

Produktlista!

Ansikte:
Clinique superdefence spf 25 age defence moisturizer
MAC prep+prime skin base visage
Clinique Anti-Blemish solutions liquid foundation (02 fresh ivory)
Make-Up Store Tri brow Brow color (ögonbryn, den ljusa)

Ögon:
Elizabeth Arden advanced eyefix primer
SmashIt cosmetics palette (alla skuggor från den paletten)
Isadora Colorful eyeliner (10 black)
Maxfactor false lash effect fusion mascara (01 black)

Läppar:
Maxfactor colour elixir lipstick (midnight muave)

Sådär! Nästa gång jag lägger upp ett inlägg som detta så kommer hela mitt ansikte att vara med, men det blev helt enkelt inte en bra bild på hela fejjan.. Hihi. Nu vet jag att det står med produkter från företag som testar på djur, men det visste jag inte när jag köpte produkterna så jag kommer inte att köpa dom igen men jag kommer heller inte att sluta använda dom som jag äger för att det är slöseri på produkter som jag redan betalat för ;)

/Alexandra♥

Wihooo!

Jag har gått ut nian! Wihoooo!! Nu har jag ÄNTLIGEN sommarloooooov! Nu kör vi! Förra sommaren gick jag ner typ 12 kilo, och nu hoppas jag på minst 10 kilo!
Kommer bli många fler updates! Tänkte bara ge ett tips idag. Jag vet att alla säger detta, men det är faktiskt jätteviktigt och det hjälper verkligen! Drick minst åtta glas vatten per dag! Du kommer känna dig så mycket bättre, och gå ner i vikt! :)

WORD


Love and Toast!



Jag kan liksom inte bara strunta i att nämna denna fantastiska produkt!

Denna fick jag i födelsedagspresent när jag fyllde 18 så jag vet inte riktigt vad den kostar. Däremot har jag forskat lite om detta märke på deras hemsida. Förutom att detta är en fantastisk handcreme i doften Sugar Grapefruit så går en liten del av varje såld produkt från detta märke till en organisation som heter Girls Inc.
Organisationen hjälper flickor att våga vara sig själva och stå upp för sig själv! Hur fantastiskt är inte det?

Nu till produkten! Doften kanske inte är den bästa men jag är ganska petig, den luktar inte illa eller nått utan den är bara inte min favorit men den luktar gott. Denna handcreme återfuktar händerna sjukt bra och bäst av allt så sjunker den snabbt in i händerna och man kan återgå till det man höll på med på en gång utan att behöva känna att det ligger som en hinna över händerna!

Gå in på loveandtoast.com för att läsa mer om detta märke!

/Alexandra♥

Alex-My story

Som titeln redan har avslöjat så kommer jag i detta inlägg berätta om hur det gick till när jag gick upp och varför det har tagit mig så lång tid tills jag faktiskt lyckats vända (om jag gjort det nu är jag inte 100 procent säker på än).

När jag var sju år gammal så skilldes mina föräldrar och det är då man kan se en drastisk förändring på mitt skolfoto från ettan och tvåan. Som barn är man inte lika medveten av vad det är som pågår. Jag tyckte det var super häftigt att jag skulle flytta och inte nog med det, jag skulle flytta till en lägenhet (bodde i ett slags radhus innan). Mammas nya kille var ju dessutom jätte snäll (dom är gifta och har varit tillsammans i 10 år nu).
Men någonstans på vägen började jag inse att pappa inte var med i bilden lika ofta. Min kontakt med pappa bröts helt efter att mamma och pappa skillde sig och tillslut insåg jag att jag inte skulle träffa honom nå mer och det var då som jag började missbruka mat. Som åttaåring verkar det kanske lite dramatiskt men jag kände på något sätt att maten tröstade mig nu när pappa inte fanns där. Det fortsatte och det blev så extremt att jag började gömma mat för min mamma i mitt rum. När jag blev lite äldre och slutade på fritids så sprang jag alltid hem när skolan var slut för att sätta mig i mitt rum och kolla på TV och då slutade det oftast med att jag hittade något i skafferiet och åt instängd i mitt rum. Mamma och min styvpappa var ju på jobbet så dom kunde ju inte direkt stoppa mig.
När man har ett sånt missbruk som jag hade blir man väldigt hemlighetsfull när det gäller mat. Självklart gick jag upp massor i vikt och jag märkte att jag blev större än alla andra i min ålder och jag börjde må ännu mer dåligt.

Är man överviktig så tror folk att dom har rätt att påpeka det och vara elaka. I alla år som jag gick i grundskolan blev jag mobbad för att jag var övervikig, ett fetto, en tjockis etc. Detta gjorde bara min situation värre och jag gick upp ännu mer.
Efter att vi bodde i den lägenheten i Sthlm så flyttade vi till en stor villa och till en helt annan kommun. Nu var detta andra gången jag var tvungen att byta skola. Jag hoppades så innerligt att barnen på den här skolan skulle vara snällare och inte vara mobbare. Jag hade fel, det blev mycket värre med åren i den nya skolan.

Under tiden som jag gick i den nya skolan försökte jag verkligen gå ned i vikt. Jag började på Innebandy vilket var super kul och det är helt klart min favorit sport men sen så lades laget ned för att vi var för få spelare. Där rök den drömmen om att kunna bli proffs i Innebandy. Jag gick absolut ned av att gå på den sporten men sen gick jag upp igen och mobbingen tog fart på riktigt. Jag var egentligen inte tillräckligt gammal men jag fick ändå pga mitt tillstånd, så jag gick med i Viktväktarna. Efter min första vecka på Viktväktarna så gick jag ned 1,7 kg! Och det fortsatte i den riktningen tills jag var tvungen att sluta för att min mamma inte hade råd.
Självklart gick jag upp igen.. När jag började i gymnasiet så blev det extremt jag gick upp 10 kg första året.

På vintern i 2:an fick jag nog! Nu har jag gått ned 13 kg! Men nu har jag gått upp två igen. Just nu i skolan är det ganska problematiskt som har gjort att jag inte vill gå till skolan ibland men det är bara att bita ihop. Idag kan jag säga att jag är mycket starkare än för några år sedan och jag klarar av dessa tjejer utan problem.

Att skriva ned allt detta har verkligen hjälpt mig. Det är inte alltid man kan få ned sånt här i ord.
I dagens läge behöver jag gå ned ca. 30 kg. Kommer jag att lyckas? ABSOLUT!
Många som känner mig tror inte att jag kan klara det, men vet ni vad jag säger då? UTMANING ACCEPTERAD!

/Alexandra♥


P.s. Idag har jag kontakt med min pappa och han är världens finaste, bara så att ni inte tror att han är en skitstövel för det är han inte. ;)

Mimmi- Min historia

I detta inlägg ska jag berätta för er om min vikthistoria, eller viktresa, vad man nu vill kalla det. Det var runt 6:an, 7:an som jag började gå upp i vikt. Jag vet inte riktigt orsaken än, men det måste jag ta reda på, men jag tror att det var pågrund av mitt extremt dåliga självförtroende. Jag har fortfarande väldigt dåligt självförtroende, men det har förbättrats sedan den tiden. Jag fullkomligt hatade mig själv, och jag var deprimerad under den tiden. Jag bestämde mig för att göra en ändring sommaren efter åttan, för att komma tillbaka i nian, mer hälsosam och fin helt enkelt. Jag hade alltid velat gå ner i vikt under en sommar, och komma tillbaks i skolan och bara må bra. Jag gick ner runt 10 kilo under sommaren med hjälp av shape up(en app som hjälper en räkna kalorier) och mycket träning. Jag hade en fantastiskt sommar. Jag mådde jättebra, jag umgicks med mina vänner och jag kände mig bra. Jag började även göra viktnedgångsvideos på min kanal, makupandhair01. Jag har en ny kanal ny, threeshopaholics, men videosarna finns fortfarande uppe för inspiration. Jag har själv gått tillbaks och kollat på de för att vinna ny information. Jag har fått många komplimanger från min familj, mina vänner och människor jag inte känner så bra. Men kan jag se skillnaden? Nej. Visst, jag ser att jag gått ner i vikt, men jag är fortfarande inte nöjd med mig själv. Jag vet att jag måste få bättre självförtroende, för det här funkar helt enkelt inte. Jag måste kunna vara nöjd med mig själv. Jag måste älska mig själv, för om jag inte gör det, vem ska då göra det? Jag har inte gått upp nån vikt sedan sommaren, jag har faktiskt gått ner ungefär 2-3 kilo. Så totalt har jag gått ner 12-13 kilo. Jag vill gå ner 7-8 kilo till i nulägget och jag tror att jag kommer att uppnå det. Det är under sommaren det går bäst för mig att gå ner i vikt, för jag har inte stressen med skolan. Det är det som har gjort att jag bara gått ner 2-3 kilo sedan sommaren. Jag försöker att fokusera på mitt mål, och inte låta andra saker som händer i mitt liv komma i vägen. För jag gillar att träna, jag gör det. Det låter en bara fokusera på det, och kan hjälpa en med stress. Vilket är nåt som har en alldeles för stor del i mitt liv. Jag blir stressad över nästan allting, och det är också något jag måste jobba på. Nu mår jag bra, men jag vet att jag kan må bättre. Jag har haft en otrolig och fantastisk resa och den kommer att fortsätta.Jag har haft otrolig tur med min familj och mina vänner som har stöttat mig. Min bästa vän hjälpte mig otroligt mycket under sommaren, och jag messade henne när jag nått något mål, t.e.x när jag gått ner tio kilo, blev hon jätteglad för min skull och det hjälpte mig otroligt mycket med att gå ner i vikt. Omge dig med männskor som kommer stötta dig, och få dig att må bra. På den här resan MÅSTE man vara självisk. Man måste göra vad som får en att må bra, och inte vara med människor som får dig att må dåligt. Jag hoppas att det här hjälpte någon, och förhoppningsvis kan jag efter sommaren vara vid min målvikt. Nu kör vi allihopa! Gå framåt, glöm det förflutna, glöm gårdagen och fokusera på framtiden. Du kan göra det här. Du klarar det, jag lovar. Det här är precis vad utmaningaccepterad handlar om. Du kan göra det, och gör det för alla de som har sagt att du inte kan. För du kan, och det vet du.
// Mimmi
Här är jag, förresten ;)

Invägning två!

Så, Invägning nummer två numera på en fredag. Jag har gått ner ett kilo,tror jag. Nu undrar ni nig hur jag inte kan veta det, haha. Våran våg är konstig men min mamma har tack och liv köpt en ny. När den kmr kan jag vara helt säker. Men är nästan helt säker på att jag gick ner ett kilo den här veckan då wiiiho! Jag är på god väg och har ungefär 6-7 kilo kvar tills min målvikt! :D kan oxå berätta att jag gick till sjuksköterskan för några dagar sen för ni vet sån där årlig koll. Jag går i nian nu och sen åttan har jag gått ner 12 kilo! Det gjorde mig jätteglad! Jag vet att jag väger mindre annars för jag hade ju kläder på mig när jag vägdes och jag brukar väga mig innan jag badar och då väger jag minst ett kilo mindre. Och det vet jag för hat även vägt mig på en annan våg. Jag har insett att jag väger inte minst när jag inte ätit nåt utan jag väger oftast minst efter lunch. Jag gick ditt innan lunch och när jag tyvärr inte ätit frukost så det gjorde faktiskt att jag vägde 1-2 kilo mer än jag brukar. Jag håller på att lära mig hur min kropp fungerar och det känns jättebra! :D
//Mimmi

RSS 2.0