Sad news..

Nu kanske jag är lite väl dramatisk men vikten är oförändrad för att jag är en kvinna och varje månad.. Behöver inte ens avsluta meningen, hehe.
Nästa vecka är det meningen att det ska ske och jag sväller upp som en gris osv. vilket gör att just nu så är vikten den samma och jag kommer nog att gå upp inom några dagar, men det är ju för att som ni redan vet..

Det är inget ovanligt att man går upp när man har mens eller innan för den delen. Tänk efter, det är ju meningen att vi ska bli gravida någon gång i livet som kvinna (inte ett måste såklart), men kroppen förbereder ju sig varje månad och samlar på sig massor för att ett barn ska kunna fostra i våra magar.
Ingen idé att vara diskret med detta för det är så här våra kroppar fungerar om man nu är kvinna vill säga.

/Alexandra♥

Ändring

Hej! Ville bara berätta att jag ändrat min invägningsdag till fredag. Har mycket att göra vanligtvis på söndag och då har jag ätit dåigt på helgen och då känner jag att jag väger mer. Haha, det låter konstigt, men så känner jag.

//Mimmi

C25K

Hej! Tänkte tipsa om en träningsapp idag. Den här finns för iPhones, Androids, och kanske fler jag vet inte :)
Det här är en app som påstår att den ska ta dig från soffan till att springa 5 km på åtta veckor. Man gör det 3 gånger i veckan. Jag är just nu på vecka 5 dag 1 och den funkar bra för mig. Jag vet inte om jag kommer kunna springa eller jogga kanske man ska säga 5 km om tre veckor, men man får göra det i sin egen takt. Jag skriver såklart här sedan hur det gick. Dock tycker jag att det här är en jättebra app. Det är en röst som säger till en när man ska gå och jogga, och även när man är halvvägs. Man kan lyssna på musik i appen och det är helt enkelt en grym träningsapp. Rekommenderas verkligen! Den är gratis också! :) Man springer för en välgörenhet om man lägger upp det på twitter/facebook som kommer upp som ett alternativ i slutet. Mitt mål är såklart att springa 5 km och jag ska definitivt kämpa på med det. Men min kondition har även ändrats mycket till det bättre. Om du vill få bättre kondition och börja springa/jogga så är det här appen för dig! :) Tiden träningen är och hur länge men går och joggar varierar och blir svårare för varje vecka. Men träningen är runt 30 minuter :) C25K: 
Ha det bra!
// Mimmi

Alex-Första invägningen

Hade totalt glömt bort att jag skulle skriva vad vågen visade igår. Oops :P
Men den stod på samma siffra som den gjorde sist jag vägde mig vilket är lite tråkigt, men å andra sidan har jag bara mig själv att skylla och nu får jag ta tag i tjurhornen och satsa gärnet för att nästa vecka har jag ett vårrus att "springa". Mer om det senare ;)

/Alexandra♥

Mimmi- Första invägningen!

Hej! Så idag ska jag, Mimmi göra min första invägning. Vi kommer att väga oss på måndagar och se hur mycket vi väger varje vecka. Jag vet inte när man ska väga sig, för ibland väger jag mer när jag inte ätiti nåt, så jag försöker bara lista ut hur min kropp är med vikt och när jag väger min ''rätta'' vikt.
Jag önskar att jag hade bättre nyheter, men jag har tyvärr inte gått ner någonting den här veckan. Dock har jag inte gått upp något heller! Jag gick ner runt 10 kilo förra sommaren, och har gått ner ungefär 3 kilo till nu på sista tiden, men det är MYCKET svårare att gå ner i vikt ju mer man går ner. Jag kommer inte förvänta mig att gå ner 1,2 kilo varje vecka, men jag ska göra mitt bästa. Allt är ju trots allt inte vågen. Jag ska börja mäta mig runt magen, låren och allt sånt och se varje vecka om jag mist cm. Jag tror att det blir bra, för man behöver ju inte gå ner men man kan ha blivit mindre. Så, första invägningen är klar och ser fram emot nästa vecka, då jag hoppas att jag har gått ner liiite i alla fall. Ha det bra! :)
// Mimmi

Just Dance 3



Alla ni som funderar på att köpa detta Wii spel, GÖR DET!!!
Jag har absolut inget dåligt att säga om denna och den är sjukt mycket bättre än tvåan!

Den bästa funktionen med spelet är att den har ett Just Sweat program där det är färdigsatta spellistor som man kör igenom istället för att vara tvungen att välja en ny låt varje gång, sen har den ett träningsprogram också vilket är ypperligt för mig som måste dansa bort fläsket! :)

Jag är den typ av person att har jag inte roligt medans jag tränar så slutar det oftast med att jag inte gör det överhuvudtaget. Många tänker nog nu att jag måste vara den lataste fetaste på denna planet som tycker att detta spel är träning, men vet ni en sak alla har inte samma förutsättningar och så länge jag känner att svetten börjar komma och jag blir trött i kroppen efteråt så är det det som är viktigast.
Till och med min spinkiga lillasyster tycker att detta är träning. ;)

Jag har precis kört ett pass dans nu med detta spel och nu är det duschen som gäller! Men jag håller med om att jag kan anstränga mig mycket mer än vad spelet tillåter men då ser jag bara till att jag gör det extra länge så att jag vet att det tar! :)

/Alexandra♥

Smooth lips? Yes please!

Nu när sommaren praktiskt taget är här och läpparna mår inte riktigt som dom ska så är det dags att ta tag i saken!
Bara av att läsa första meningen så är det ganska självklart vad detta inlägg kommer att handla om.

LÄPPAR såklart! :)

Fnasiga och torra läppar är det vi vill få bort, och det är väldigt enkelt!


På bilden ser ni en skrubb och ett läppbalsam.

Skrubben kommer ifrån LUSH och jag har den i smaken POW WOW. Tyvärr var detta en julutgåva så just denna smak finns inte att köpa längre. Varför jag säger smak är för att den är ätbar, självklart måste man inte äta den men det kan vara skönt att bara slicka av läpparna efter man skrubbat dom.
Jag har nästan inget negativt att säga om denna skrubb, det ända skulle vara i så fall att dom kunde ha malt den lite mera, men det funkar lika bra i alla fall.

Om ni inte har lust att köpa den här (98kr tror jag att den kostar) så är det bara att blanda vanligt socker med lite olivolja och det fungerar minst lika bra! Det kommer jag att göra när min från LUSH tar slut.

Läppbalsamet kommer från EOS (89 kr på KICKS) och det är ett helt okej läppbalsam. Det är inte det bästa som finns men den får jobbet gjort och den finns i flera smaker den också, tyvärr så tror jag inte heller denna går att köpa längre (hoppas att den gör det) för att den var en limited edition produkt vilket betyder att den bara görs under en viss period.

Hur gör man nu då med dessa produkter?

1. Skrubba läpparna i cirkulerande rörelser med fingrarna för att få bort död hud på läpparna.
Detta får gärna upprepas ca. 3-4 ggr i veckan. Pröva er fram och se hur många gånger som räcker.

2. Smörj in läpparna med ett läppbalsam efter skrubbningen. Allt detta görs gärna på kvällen så att läpparna              verkligen suger upp alla återfuktande ingredienser från läppbalsamet.

Tips: Gör gärna detta innan applicering av ett matt läppstift. Annars kommer läppstiftet att belysa torrheten på läpparna extra mycket!

/Alexandra♥

Mimmi- Första inlägget

Hej! Det är jag som är Mimmi och jag har även en kanal på youtube som heter Threeshopaholics med min syster Frida och Ellen. Jag och Alexandra har bestämt oss för att göra denna blogg, som hon redan har skrivit för att inspirera andra och sånt. Jag kommer nog göra ett inlägg varje vecka där jag berättar om jag gått ner, gått upp eller stannat i vikt. Och jag hoppas att Alexandra också gör det :) Mitt mål är att gå ner 7 kilo tills sommaren börjar på riktigt eller under sommaren. Jag kommer berätta för er hur det går och ni får följa med på min viktnedgångsresa eller resan till att bli hälsosam :)
// Mimmi

Tjenare!

Nu är det dags för oss att dra igång en blogg!

Alexandra och Mimmi är vi som kommer driva den här bloggen.
Vi båda har en helt störd passion för skönhet och smink, men denna blogg kommer att handla om så himla mycket mer än det. Det är nämligen så att vi båda vill och ska gå ned i vikt. Hur fantastiskt är det då inte att dokumentera det? :)

Den största anledningen till varför vi gör detta är för att motivera varandra och se till att vi når våra mål, samtidigt som vi har det hur kul som helst. Vi menar inte att gå ned i vikt är en dans på rosor, för det är det verkligen inte! Men att tillämpa olika metoder att göra saker och ting roligare skadar ingen!

Vi bor tyvärr inte ens i närheten av varandra vilket är trist, men det kommer inte hindra denna blogg från att ha ett så pass bra innehåll som den bara kan.
Vi hoppas att du vill hänga med på våran resa och förhoppningsvis är det något som faller dig i smaken! :)

/Alexandra & Mimmi ♥

RSS 2.0