Veckans utmaning+ invägning!

Hej hej! Så veckans utmaning var att gå ner ett kilo. Tyvärr fick jag en sak som alla kvinnor får en gång i månad (ni vet nog vad jag menar) så då brukar jag alltid gå upp lite, så tyvärr gick jag inte ner ett kilo. Jag har gått upp nästan 1 kilo pågrund av det, men jag vet att nästa vecka kommer det vara borta! Alexandra har inte vägt sig, så hon vet inte om hon har klarat utmaningen än. Nästa veckas utmaningen kommer att vara att stretcha två gånger per dag, för det är bra för ens leder och kan göra så att man känner sig lättare. Jag hoppas att ni följer med på våra utmaningar, och kommentera hur det har gått för er! Vi hör jättegärna om er och eran viktresa :)

Ha det bra!
//Mimmi
Ett motto jag följer :)

Delmål

Jag har inte så många delmål just nu. Vilket betyder att dom kommer att uppdateras.
Vet inte ens om jag ska kalla det delmål, kanske mål just nu? I alla fall, här kommer det.
Dom är inte i någon speciell ordning.
 
1. Gå ned 5 kg (bättre att dela upp det så att man inte tänker orealistiskt)
2. Fokusera på skolan och se till att jag inte slarvar på mitt sista år i gymnasiet.
3. Göra det en vana att träna enligt schema.
 
Det är inte många, men det är tillräckligt för att jag ska klara av alla och inte sätta upp för många och inte ens klara hälften. Att vara realistisk är verkligen en viktig nyckel när man ska nå sina mål.
Förr hade jag ett mål att gå ned 30 kg, vilket är all min övervikt just nu men när jag tänker efter så kommer jag bara att bli arg på mig själv och ge upp för att det inte går tillräckligt fort och det är något som verkligen inte ska hända!
Hoppas detta gav er något och att ni också blir eller redan är realistiska tänkare.
 
/Alexandra♥

Veckans utmaning avklarad!

Ville bara berätta hur veckans utmaning gick för mig! Jag klarade den den här veckan, wihooo! Jag hade en fuskdag och de andra dagarna var jag inom mina kalorier! Vi kommer ha invägningsdag på måndagar igen, för det blir bättre, och vi kommer ihåg det bättre. Så jag är jätteglad och den här utmaninge hjälpte mig verkligen med viktnedgång. Toppen utmaning och rekommenderar alla att utmana sig själva att hålla sig inom kalorierna 6 dagar under veckan! Och som ni sett är veckans utmaning att göra allt man kan för att gå ner 1 kilo. Vi tänkte att det blir bra för det blir mer eget ansvar, man känner ju sin kropp och hur man går ner i vikt bäst :)

//Mimmi

Veckans Utmaning #5

Denna vecka är utmaningen att gå ned ett kilo!
Kan inte riktigt beskriva det så mycket mer. :)

/Alexandra

Det tar aldrig stop?

Känner du att trots att du har gått ned i vikt så känner du dig precis som när du startade? Känns det som att du aldrig kommer att duga eller se bra ut trots att all överflödig vikt är borta eller håller på att försvinna?
 
Vet du? Du är inte ensam! Det är super vanligt att känna så, speciellt om man har varit överviktig under en längre tid. Det är absolut inget konstigt att känna så, men visst ska man göra allt för att slippa känna så!
Jag har absolut inte gått ned tillräckligt för att inte se överviktig ut, men jag har ändå tagit mig till en plats där jag kan vara säker med mig själv och känna att jag duger som jag är.
 
Slut dig inte från världen, spendera tid och umgås med människor. Jag vet att om jag skulle vara hemma och inte träffa någon på typ en vecka skulle jag må super dåligt och känna att jag suger. Tro inte att jag menar att man alltid ska vara omgiven av människor för att må bra för så är inte fallet. Förr när jag vägde ännu mer så slöt jag mig från mina vänner och sa att jag inte kunde och kom på ursäkter för att jag var så osäker och otrygg i mig själv.
När man spenderar tid med andra människor så mår man bättre, nu ska det inte vara människor som trycker ned än såklart för sånna ska man kasta i soporna!
 
Gör saker du känner dig lite osäker med så kommer det kännas mycket bättre efter! Fråga personen du tycker om att hitta på nått! Vad är det du väntar på? Rätt tajming? Det kommer aldrig att existera någon rätt tajming så gör det på en gång.
 
Förstå att du är så jäkla bra och att det finns ingen som dig. Bara en version, DU.
Varför känner man sig då som skit och att man fortfarande är överviktig fast man har gått ned massor? Jo antagligen för att under tiden som överviktig strömmade det massa negativa tanker om sig själv och sitt liv. Ingen tycker om mig, jag är så jäkla ful, jag kommer alltid vara tjock, ingen tycker om en överviktig person etc.
Jag har varit där och jag har sånna dagar fortfarande men inte alls lika ofta för att jag tillåter mig själv att vara lycklig och jag har insett att mitt liv är inte så pjåkigt. Jag har en underbar familj, ett jobb och bara ett år kvar i skolan, varför ska jag då gå runt och tycka synd om mig själv för att jag har lite extra fläsk på kroppen än alla andra? Det finns ingen poäng i att ogilla sig själv. Den personen som du alltid kommer att kunna lita på och som alltid kommer att finnas där för dig är ju DU, varför ska du då tycka illa om dig själv? Vad vinner du på det? Man är så lycklig som man tillåter sig själv att vara, så nu vill jag att ni förstår att ni är perfekta precis som ni är, med eller utan extra kilon på kroppen.
 
Idag har jag kommit till en plats där jag är trygg i mig själv och det underlättar min viktnedgång enormt! Jag känner inte längre stressen att få av allt på en gång. Jag gör mina val med så mycket sunt förnuft jag kan. Trots mina många extra kilon så känner jag mig lättare än jag gjort på länge för att jag mår bra och jag tillåter mig själv att vara lycklig. På grund av detta kommer ni att få sig mig nå mitt mål här på bloggen!
 
/Alexandra♥

Vi vill lära känna er!

Det här inlägget är till för att jag vill veta mer om er! Det skulle vara jättekul om ni alla kunde dela med er av era vikthistorier nedanför eller mejla mig! Min mejl är [email protected] och ni får jättegärna skriva till mig, vare sig ni har frågor eller bara vill dela med er av eran vikthistoria. Vi vill att den här bloggen ska kunna vara typ som en platform, så att alla kan prata med alla. Så vi kan stötta varandra i det här, för man ska aldrig vara ensam på den här resan. Så skriv jättegärna nedanför eller mejla mig. Ni kan såklart också mejla alexandra, tror hon har skrivit sin mejl i nåt inlägg här eller så kan hon lägga till den här. Vi hoppas att vi hör från er, skulle verkligen vara jättekul!

Ha det bäst!
//Mimmi

Fail...

Ja. Som ni har läst misslyckades jag med utmaningen förra veckan :( Nej då, jag är inte ledsen eller nåt, det är en ny vecka nu och jag har börjat den superbra! Jag är bättre på att gå upp och träna än att äta bra hela tiden. Det är nåt jag verkligen måste träna på, och eftersom det också är utmaningen för den här veckan, kan jag det. Och mitt straff är att jag måste gå/jogga m.m 15 km på en dag. Det kommer bli tufft men jag ska klara det. Det är egentligen inget straff för det är ju bra för mig, men det kommer suga när jag måste göra det, men förhoppningsvis får jag bra resultat.
Jag började dagen med att äta två grova mackor med lätta, ost (eftersom vi inte hade skinka) och tomat på. Mättande och gott. Sedan joggade jag 3 km på löparbandet. Jag vet att det inte är lika bra som att jogga ute men jag hade lust att jogga på löparbandet speciellt med mitt knä går det lättare på löparbandet. En bra start på dagen! Ska försöka jogga ikväll också och se om jag kan göra det åtminstone varannan dag den här veckan. Hoppas det går bra för er!

//Mimki

Veckans utmaning #3 #4

Denna veckas utmaning var att hålla sig inom kalorierna och tyvärr så klarade inte Mimmi denna utmaning men det betyder absolut inte att hela jorden gått under och att hon är dålig utan det betyder att hon är mänsklig!
Straffet för att hon inte klarade utmaningen blir att gå/jogga eller annat 15 km i sträck vilket hon gör nästa vecka!
 
Varför jag skriver både 3 och 4 i rubriken är för att jag glömde skriva veckans utmaning förra söndagen, men vi hade ju en utmaning i alla fall så det är ju tur att vi inte glömde den biten! :)
 
För kommande vecka så kommer det att handla om maten igen just för att det är en minst lika viktig del i att gå ned i vikt som att träna! Om man inte kombinerar rätt så får man inga resultat och det vet jag mycket väl om..
 
Alltså, hålla sig inom kalorierna men också mycket fokus på att äta rena och naturliga saker! Även om man håller sig inom kalorierna måste man tänka på vad det är man stoppar i sig just för att det finns bra och dåliga kalorier.
Ex. en chokladbit innehåller si och så mycket kalorier och så har vi så många bananer så att det blir samma kalorimängd, vad är nyttigast tror du? Jaa joo, BANANER SÅKLART! Därför är det super viktigt att man inte stoppar i sig skit som kroppen har svårare att hantera.
Jag vet att om jag skulle äta en kycklingsallad till middag så skulle jag må bra i magen och inte känna mig som en degklump, men skulle jag äta enchiladas som innehåller feta såser, bröd osv så skulle jag hamna i matkoma och inte alls må lika bra. Kroppen säger ifrån när den inte mår bra, det gäller bara att lyssna på den!
 
Hoppas att ni fick något utav detta inlägg och att jag inte rabbla för mycket :)
 
/Alexandra♥

Försenad invägning- igen!

Hej hej! Som alltid förlåt att detta inlägg är försenat, men jag gör det ju i alla fall :) Bättre sent än aldrig, eller hur?
Jag har awesome nyheter den här veckan- jag har gått ner ungefär 1 kilo den här veckan! Jag tror jag har gått ner precis 1,1 kilo just nu och jag är superglad över det! Det gick väldigt bra förra veckan, och är ganska säker på att det är därför jag har gått ner. Den här veckan har det inte gått bra, min värsta vecka på väldigt länge! Men nu blir det en ny vecka, och vi börjar om på nytt! Har ni haft en dålig vecka, glöm det nu! Nu är det en ny vecka, och det förflutna spelar ingen roll. Jag är glad att jag ändå har gått ner men nästa vecka hoppas jag på att ha gått ner ett kilo till! Jag har haft jätteont i mitt knä nu den här veckan, men nu börjar det gå över. Jag fick ont efter en joggingrunda. Jag kanske ska berätta att jag joggade 7,5 km och gick 2 km förra veckan! Jag joggade med min syster och det hjälpte verkligen- hon pushade på och jag klarade det! På raken har jag joggat 4 km och sen gick vi typ 0,5 och så. Men i allt joggade vi 7,5 km! och detta var under samma tillfälle såklart, det var inte under hela veckan, utan det var samma dag och vi bara gick ut och joggade och när vi kom tillbaka hade vi joggat 7,5 km! Och detta gjorde vi 2 gånger förra veckan. Det är fantastiskt för mig! Jag har aldrig varit bra på att jogga och tänkt ''jag kan inte'' men jag kunde! ALLT är i huvudet. Du klarar det också, om du bara vill och kämpar. Om du bara inte slutar klarar du det. Om jag kan, kan alla det. Innan hade jag bara joggat korta sträckor, och trodde aldrig att jag skulle klara det. Men alla kan. Tänk bara 'jag kan'' så kan du.
Ha det bra och kämpa på!

// Mimmi <3

Mimmi- 15 questions TAG

Vad tror du att du kan göra, men kan inte egentligen?
Det måste nog vara att jag tror att jag är starkare än vad jag är, haha.
 
Vilken ord tycker du är svårt att uttala?
Elasticitet tycker jag kan vara svårt att uttala, haha.
 
Vilket är ditt favorti program från när du var liten?
Jag gillade Postis Per, Teletubbies, Rugrats, m.m. Kommer inte ihåg alla. 
 
Vad är dina bra/dåliga egenskaper?

Jag tycker att jag är snäll och rolig. Dåliga egenskaper är nog att jag är blyg med personer jag nyss träffat, och ibland dömer jag personer efter deras utseende. Då menar jag typ att genom utseendet tror jag att de är dumma, snälla och så. Men jag har blivit bättre på att inte göra det. 
 
Vad är mest viktigt: kärlek, berömmelse, makt eller pengar?
Jag säger kärlek, såklart som alla säger, haha. 
 
Om du kunde leva i vilken tidsperiod du ville, när skulle det va och varför?
 Vilken svår fråga, hm.... Jag skulle nog säga någon gång under det sena 1800 talet för att från alla tavlor jag sett, var det så vackert i husen och man hade så vackra klänningar på sig. Jag skulle nog inte vilja ha på mig alla korsetter och saker man fick lov att ha, men om jag måste välja måste jag nog ta den tidsperioden. Det var också typ då Marie Antoinette levde, och jag älskade filmen om hennes liv. Jag vet att de fattiga hade det jättedåligt, men skulle vilja varit en rik på 1800-talet haha. Det var så vackert då. Men jag skulle aldrig klara mig utan min dator och iPhone, haha. 
 
Om du var tvungen att köpa en helt ny garderob med två affärer, vilka och varför?
Gina tricot och Cubus måste det nog bli. 
 
Kan du minnas vad du gjorde för ett år sedan på den här dagen?
Haha nej, jag minns knappt vad jag åt till frukost. 
 
Har du återkommande drömmar? om ja, förklara.
Den enda återkommande drömmen jag har haft är att ett zombievirus har brutit ut och jag måste kämpa för att överleva. Jag kollar på mycket zombiefilmer och serier, så det är nog därför. Jag drömmer inte mycket längre, men ibland att jag faller nerför ett stup eller ramlar, och att man rycker till. 
 
Vilket stjärntecken är du född i?
Jag är vädur. 
 
Hur ser din drömsäng ut?
Jag skulle nog säga att jag har min drömsäng, älskar min säng! 
 
I vilken position sover du i?
Oftast på sidan. 
 
Vem är din favorit vampyr?
Det måste nog vara Stefan från The Vampire Diaries. Eller Damon från The Vampire Diaries gillar jag också. 
 
Vad har du på fötterna just nu?
Nada, haha. 
 
Har du en fin handstil? Visa!
Nej, min handstil är den fulaste som finns.

Jag är glömsk!

Har precis fått ett nytt jobb på Willys och det är därför jag inte har skrivit något alls denna vecka. Har gått upp 4 på morgonen hela veckan känns det som. Det är ett jätte roligt jobb måste jag säga och alla ni som tänker att det är slappgöra att jobba på Willys kan slänga er i väggen för det är det verkligen inte! STRESSIGT och tungt är precis vad det är och man måste kunna miljoner saker på samma gång och komma ihåg allt i rätt ordning plus massa annat. Jisses alltså, har typ lite huvudvärk :P
 
Nejmen, det är verkligen super kul och jag har fantastiska kollegor, hjälpsamma som tusan är dom! Dessutom fick jag detta jobb via min storasyster så vi jobbar ju då i samma butik och det är lite påfrestande. Jag vill ju inte göra henne besviken alls, det gör mig lite nervös just för att det är så mycket man ska lära sig på en gång och jag är skit rädd för att göra fel.. Men å andra sidan lär man sig av misstag så jag får ta och rycka upp mig och inse att jag bara är mänsklig och inget mer. :)
 
Nu gäller det bara för mig att se till att uppdatera under mina vakna minuter för att jag lyckas alltid decka när jag kommer hem från jobbet :P
 
/Alexandra♥

Mimmi- Tankegångar

Jag vet inte om någon av er har varit med om det här, men jag är rädd. Jag är jätte rädd för att nå min målvikt. Jag är rädd för att fortfarande inte trivas med mig själv, fortfarande inte vara nöjd. Jag har ungefär 7-8 kilo var till min målvikt, så jag har ganska långt kvar, men det känns så nära. Det känns som om jag kan nudda siffran om jag sträcker på mig. Jag läste ett inlägg på en amerikansk tjejs blogg, och jag insåg att jag är rädd. Jag har försökt att undvika att tänka på det, att bara fortsätta. Men det känns som om mitt huvud inte följer med. Min vikt förändras, men inte mitt tankesätt. Jag är rädd för att gå tillbaka till mina gamla vanor. Jag vet att jag måste ta reda på exakt varför jag gick upp så mycket. Visst man kan säga ''jag har alltid varit knubbig'' och göra bortförklaringar, men jag vet att det ligger något bakom det.
Ledsen för att detta blev ett så allvarligt inlägg, men jag tror att man måste tänka på det här. Hur ska man göra för att hålla vikten, när man är framme vid sitt mål? Vissa dagar känner jag bara att allt är hopplöst, att jag aldrig kommer nå fram till mitt mål. Som om det är omöjligt. Jag vet att jag kan göra det här, men min hjärna försöker få mig att tro att jag inte kan. Alla som säger att det är lätt att gå ner i vikt- det är svårt. Det är jobbigt. Det är gansa lätt att bara gå ner i vikt, var hälsosam, äta bra och träna. Men det gäller att ens huvud också följer med i förändringen. Det är en känslosam resa, det är en av anledningarna till att jag och Alexandra gjorde den här bloggen. För att göra det tillsammans, att h någon som går igenom samma sak och som man kan prata med. Och såklart följer ni också med på resan. Så vi alla kan göra det tillsammans. Jag hoppas att ni delar med er av eran historia. Jag ska klara det här, jag listar ut det. Men nu tänker jag bara fortsätta vara hälsosam, äta nyttigt och träna. Jag listar ut det andra på vägen. Jag behöver inte vara rädd, det vet jag. Men det är så svårt, för man vet inte vad som ska hända. Men jag ska klara det, med stöd från andra.
Utmaning accepterad för mig handlar om att kämpa emot mig själv. Jag försöker förstöra för mig själv, men det ska inte hända den här gången. Då säger jag bara till mig själv- utmaning accepterad!

Work it!

Hej hej! Tänkte berätta förra veckans utmaning gick för mig. Det gick bra, jag tränade fyra gånger förra veckan, som var målet. Allt gick bra, första dagen gjorde jag ingen direkt kondition, utan jag gjorde övningar för mina armar, ben o.sv. Jag gjorde mina daily workout apps som jag ska göra ett inlägg om. De är tio minuter var, eller jag valde att de skulle vara 10 min långa. Så jag gjorde tre stycken. De andra dagarna gjorde jag kondition, jag joggade/ gick/ sprang 3 km varje en av de dagarna och ibland gjorde jag även de tio minuters övningarna. Så nu laddar jag imästarna veckas utmaning och jag ska klara det även denna vecka!! Har ni
Några förslag på straff eller belöningar vi kan ha om en av oss misslyckas, skriv det! Ha det bra!

Veckans Utmaning #2

Denna veckas utmaning är att vi ska gå,jogga,springa (valfritt) 10 km denna vecka. Alltså inte allt på en gång.
Jag gör detta väldigt kortfattat just nu så kanske jag lägger till nått sen.
/Alexandra

RSS 2.0