Lite hjälp :)

 
Tog en sväng förbi Ica för att mitt shampoo och balsam är totalt slut och jag hade ingen aning om vad jag skulle köpa så det fick bli dessa. Det jag nu vill ha lite hjälp med är om dessa är bra? Jag är lite skeptisk måste jag säga för att jag har prövat flera från Tresemmé och dom ska ju vara salongskvalité men det är dom INTE kan jag ju säga. Mitt hår blev super torrt av det och jag började dessutom att tappa hår!
Dessa ska ju också vara av salongskvalité, därför undrar jag om det är någon som har testat dessa, så lämna gärna en kommentar om ni prövat dessa!
 
/Alexandra♥

Nu gäller det!

Hej hej! Tänkte berätta först att jag kommer gå med Alexandra på hennes fem veckors utmaning- alltså försöka gå ner så mycket vikt man kan under fem veckor, bara träna och äta nyttigt. Jag har åkt på en rejäl förkylning som har hållt i sig ungefär en vecka nu, plus att jag har börjat skolan, ettan på gymnasiet, om ni inte visste det :)
Men förkylningen håller på att ge sig nu, mår mycket bättre nu, och ska börja köra igång med träningen igen och äta bra. Ska ha en fuskdag i veckan då jag får äta vad jag vill, men sedan försöka hålla mig inom mina kalorier alla andra dagar. 
 
 
Under denna förkylning har jag tyvärr gått upp lite i vikt, ungefär 2 kilo men jag vet att när jag kör i gång igen, och slutar äta så mycket onyttigheter så kommer det gå ner efter några dagar. 
 
Tänkte tipsa om den här bloggen: http://resantillmalet.blogg.se/
Tjejen som har den här bloggen kommenterade ett inlägg här på bloggen, och jag har nu börjat läsa hennes blogg. 
Den är verkligen jättebra, och inspirerande. Hon skriver om sina upp och nedgångar, och sin resa till sin målvikt. Rekommenderar att alla går in och läser den!
Nu har jag fått nog. Jag SKA nå mitt mål, det spelar ingen roll hur lång tid det tar, men jag ska köra på fullt nu dessa 5 veckor, mitt mål är att väga åtminstone 5 kilo mindre tills nyår. Jag vet att om jag verkligen kämpar kan jag nå det målet, det gäller bara att jag håller mig motiverad hela tiden. Och månadens utmaningar börjar nu 1 september, så vänta på det inlägget för att se målen vi fokuserar på. 
 
//Mimmi

Nu är dagarna satta!

Dagarna är satta!
 
Alexandra: måndagar och fredagar
 
Mimmi: tisdagar och torsdagar(ändrat från torsdag till lördag
 
Detta betyder att ni kan förvänta er inlägg på dessa dagar! Men det kan komma mer, det beror ju helt på hur mycket vi har tid med. Jag hoppas att det kommer att leda till inlägg varje dag men det tror jag inte kommer att ske på ett tag pga. skolan tyvärr.
 
/Alexandra och Mimmi ♥

Vad håller jag på med?

Vi människor brukar göra sådant som inte är bra för oss men vi gör det ändå.
Men det är som att när man väl gör det så inser man inte vad man har gjort förens man har gjort det.
Detta inlägg kan bara leda i en riktning.
 
Om ni gissade att jag har gått upp i vikt så gissade ni rätt...
Det finns inte ord nog att förklara hur sjukt arg och frustrerad jag är på mig själv just nu. Det är ju inte så att jag bara vaknat upp och ställt mig på vågen och fått en chock av att siffrorna är högre. Det finns ju bara ett sätt jag kan ha gått upp på, ätit mer än jag förbränt! Jag har ätit super dåligt som senaste veckorna och det är helt enkelt inte okej att jag misshandlar min kropp på det här sättet, det är ju den enda kroppen som jag kommer att få.
 
Så nu när jag berättat att jag har gått upp i vikt ska jag berätta om min kommande plan!
 
Från och med måndag och fem veckor framåt ska jag göra ett experiment! Jag ska se hur mycket jag lyckas gå ned på fem veckor, vilket betyder att jag måste kämpa röven av mig!
Jag ska gå från latmask till aktiv!
Om ni vill ha uppdateringar om detta eller om ni vill veta mitt resultat efter dom fem veckorna, skriv det gärna i kommentarsfältet!
 
/Alexandra ♥

VIKTIGT!!

Från och med nu sker all kontakt via våran nya e-mail!
 
[email protected]
 
 

Skicka gärna in era frågor, funderinga, resor, historier etc.
Vi läser allt och kommer med svaren så snabbt vi kan, plus att på så fort ett mejl skickas till oss poppar det upp i mobilen så det finns inte en chans att det missas!
 
/Alexandra och MImmi
 

Slut med veckans utmaning?

Jag och Mimmi har kommit fram till att det är inte direkt smart att ha veckans utmaning. Det har inget att göra med att vi inte orkar eller så, utan det har faktiskt med hälsan att göra.
 
Att bryta en vana eller att föra in en ny tar tid, det är väldigt svårt att få in ett beteende på en vecka och sedan förvänta sig att det ska flyta på efter det. Att vänja in ett nytt beteende tar ca. 3 veckor därför har vi kommit fram till att vi ska byta från veckans utmaning till MÅNADENS UTMANING! Meningen med detta är ju såklart att vi ska kunna vänja in hälsosamma beteenden och vi hoppas att ni hänger med på detta. Lite sent påtänkt nu med tanke på att augusti redan har börjat så vi har bestämt oss för att i september så drar vi igång!
 
Nu när skolan har börjat så kommer allt att flyta på och vi kommer att rulla på med inlägg regelbundet! vi börjar nog med bestämda dagar så att vi inte tar för mycket vatten över huvudet och sen ökar vi nog med tiden :)
Men mer om det i ett annat inlägg. :)
 
/Alexandra♥

Nu är jag tillbaka!

Usch, jag har inte skrivit något alls på hur länge som helst och det är INTE okej. Jag vet ju att jag mår skit bra av att skriva inlägg här på bloggen.
Jag vill inte komma med ursäkter men mitt jobb på Willys gjorde verkligen så att jag blev helt "mindfucked" om man får uttrycka sig så. När jag kom hem från jobbet slutade det med att jag däckade på soffan.. Men men, nu är det nya tag som gäller och skolan börjar ju faktiskt snart!
 
För er som inte vet så går jag sista året på gymnasiet och jag är född 94. Jag känner att jag måste skriva lite om skolan för att det kopplar lite till när det går dåligt för mig med hälsan.
Om det är stressigt i skolan och jag känner att hjärnan exploderar så äter jag dåligt och träningen blir som bortblåst och då går jag upp i vikt vilket inte alls är bra (duuh).
Jag börjar skolan den 18:e vilket är på torsdag, Mimmi börjar skolan veckan efter tror jag om jag inte minns helt fel. Det är nära nu och mina planer jag hade på att gå ned massor i vikt under sommaren skedde inte men jag har ju bara mig själv att skylla. Om jag inte har rutiner så blir jag helt bortom mig själv och ingeting fungerar så nu när skolan börjar måste jag se till att hälsan måste vara en stor del av min vardag trots att prov, läxor och annat kan stå i vägen många gånger. Fast om jag gör det jag ska i tid så borde det inte vara någon fara ^^
 
Random fact: Imorse åt jag sportbröd från Wasa med avocado och örtsalt på och det var suuuper gott!
 
/Alexandra♥

Beauté Des Lévres läppbalsam!

Hej allihopa! Jag tänkte göra ett skönhetsinlägg idag, för ovanlighetens skull haha. Jag tror att det är pågrund av att jag alltid gör skönhetsvideos på Youtube där jag och min syster har kanalen Threeshopaholics, så jag passar liksom på att skriva mer om hälsa här. Men jag ska börja göra fler smink och skönhetsinlägg, så ni får jätte gärna skriva nedanför om ni har några skönhets eller hälso inlägg ni vill se. Jag ska göra en recension idag på beauté Des Lévres läppbalsam. Jag vet faktiskt inte om dessa fortfarande säljs, men jag köpte min på Kicks. Det var ett tag sen, men jag tycker de borde finnas någonstans.
 
Jag är inte säker på om det här är doften och är inte heller säker på själva namnet, men det står Frambuesa på burken och jag har även haft i Tutti Frutti tror jag det var. Men det står även Raspberry Framboise på sidan så jag vet inte. Och det står även Agatha De La Prada på sidan.
 
De här läppbalsamen luktar jätte gott. Själva läppbalsamet är lila, men det är inte alla. Jag vet inte hur många sorter det finns, jag vet ju inte ens om de fortfarande finns att köpa ^^ Men det var någon i mina videos som frågade om en recension, och eftersom jag inte gillar att göra recensioner i videoform, tänkte jag göra en här. Eller mina Empties videos är ju korta recensioner, men gillar verkligen att göra de av någon anledning ^^
 
Det här läppbalsamet är okej. Jag kommer inte att köpa om det även om jag visste vart jag kunde få tag i det. Det är som ni ser en burk, så man lär ta upp produkten med fingrarna eller en borste. Jag gillar inte riktigt såna läppbalsam, fast ibland köper jag de ändå för själva produkten verkar jättebra. ^^ Men jag kan stå ut med sån här förpackning om jag verkligen gillar läppbalsamet. Men det gör jag inte med den här. Den enda fördelen jag kan komma på är att den luktar gott. Läpparna blir torra igen efter en stund, fast inte jättetorra men det känns att man måste applicera de igen efter en stund.
 
Jag har inte hittat mitt favorit läppbalsam än, så om ni har några förslag skriv det gärna nedanför. Man får 15 ml i den här, och jag skulle tro att den kostar runt 50 kronor. Har sett nyligen att någon köpt den på H&M, men som sagt rekommenderar jag den inte. 
Fördelar: 
*Luktar gott
*Gullig förpackning
 
Nackdelar:

* Helt enkelt Inte ett bra läppbalsam
* Irriterande att man lär ta med fingrar eller borste
 
* Kommer inte köpas om
 
 
 
Hoppas ni gillade recensionen!
 
//Mimmi
 

Veckans utmaning!

För den här veckans utmaning har jag helt glömt bort det, så klarade den tyvärr inte... Men den här veckan kommer jag och Alexandra ha olika mål! Jag kommer att ha att äta som en pescetarian- alltså inte äta några landdjur utan fisk och skaldjur bara. Det är lättare att gå ner i vikt då och mer Miljövänligt! Jag har varit vegetarian förr men bara ungefär ett halvår och nu hoppas jag det går bra! Jag kommer att ha att äta som pescetarian 6 dagar nästa vecka så 1 dag får jag äta kött :) om jag ens vill äta kött, jag kanske mår jättebra av att inte kött, hoppas det! Kommer försöka skriva fler inlägg om detta, hoppas det hjälper!


RSS 2.0